Το Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ» αποτελεί ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα απεξάρτησης που ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και συγκεκριμένα στο Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» – Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ανταποκρινόμενο στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πολιτών και των οικογενειών τους, που δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια στην εξάρτηση από τα ναρκωτικά, υπήρξε το 1ο Πρόγραμμα Εξωτερικής Θεραπείας, το οποίο λειτούργησε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τον Μάιο του 1998.

Έκτοτε βασικό μέλημα του Προγράμματος «ΑΡΓΩ» αποτέλεσε και αποτελεί η προσφορά ποιοτικών, σύγχρονων, εξειδικευμένων και ολοκληρωμένων προτάσεων για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες.

Άξια αναφοράς και προσοχής σε αυτήν την εικοσαετή διαδρομή του:

  • Η διατύπωση μιας ολιστικής θεραπευτικής πρότασης απεξάρτησης με στόχο την ελευθερία του απεξαρτώμενου προσώπου
  • Η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών
  • Οι διεθνείς σχέσεις και επαφές με τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά δίκτυα και η αδελφοποίηση με αντίστοιχα θεραπευτικά προγράμματα του εξωτερικού
  • Η έμφαση στη διαρκή εξέλιξη και ανάπτυξη των υπηρεσιών του με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων μονάδων

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων λειτουργίας θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια πρωτίστως στα μέλη του ΑΡΓΩ για την προσπάθεια απεξάρτησης που καταβάλλουν, όσο και στο προσωπικό του προγράμματος «ΑΡΓΩ» για το έργο που με επιτυχία και ζήλο επιτελούν.
Κλείνοντας επιβεβαιώνουμε με αποφασιστικό τρόπο ότι στεκόμαστε πλάι σας, αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο σας.

Χαιρετισμός Εμμανουηλίδη Κωνσταντίνου, διοικητή Γ.Ν.Θ. “Γ.Παπανικολάου”-Ψ.Ν.Θ.
Ετικέτες:
Μετάβαση στο περιεχόμενο