Μέσα από ένα σκηνικό πείραμα για το εάν είναι γόνιμο και εφικτό να εκθέσει κανείς τον εαυτό του ως αυτοβιογραφία, η ομάδα EXODUS του Π.Ε.Θ.Ε.Α. «ΑΡΓΩ», με τη συνεργασία του ΚΘΒΕ,  αποπειράται να εκθέσει στη σκηνή και κάπως να «φωτίσει» τον κόσμο  ενός χρήστη ουσιών.

Γιατί μπαίνει κανείς στον κόσμο των εξαρτήσεων; Πώς συμπεριφέρεται μέσα σε αυτόν και πώς επιτυγχάνει την έξοδό του από αυτόν; Είναι η εξάρτηση ανίκητη; Μπορεί μια ιστορία να αλλάξει τον κόσμο; Και τελικά ποιος θα δώσει απάντηση στο ερώτημα: «Να πιει κανείς ή να μην πιει»;

Ο Άμλετ της δικής μας -αληθινής- ιστορίας ονειρεύεται να γίνει βασιλιάς όταν μεγαλώσει, κάνει γεωγραφία και ταξιδεύει με τον νου… Χάνει τον δρόμο του όταν διαπιστώνει πως η ζωή δεν του χαρίζεται… Παίρνει φάρμακα για να αντέξει τη σιωπή… Τα λόγια του είναι λόγια «τρελού»;! Πενθεί γυμνός και μεθυσμένος. Πεθαίνει στα γέλια με τον αποχαιρετισμό του τελευταίου φίλου. Οργανώνει σχέδιο δράσης με ένα κουτί ηρεμιστικά, ένα κουτί αντικαταθλιπτικά, άφθονο αλκοόλ και αρκετά γραμμάρια ηρωίνης! Αποτυχαίνει. Και όταν βιώνει την απόλυτη «ξεφτίλα», σκύβει και πιάνει λίγο χώμα και σηκώνει τα μάτια του για να κοιτάξει τον ήλιο. Ξαφνικά αρχίζει μονολόγους και ψάχνει για λύσεις!

Η ιστορία που θα σας αφηγηθούμε έχει τέσσερα πρόσωπα και έναν χαρακτήρα. Είναι μια ιστορία απλή, αλλά δεν πρόκειται για μια απλή επινόηση. Το αφήγημα αυτό έχει γεγονότα και από τα γεγονότα δεν μπορεί κανένας να ξεφύγει. Οι πληροφορίες για τον ήρωα μας είναι λιγοστές, αλλά βγήκαν με μόχθο από Εμένα για Εμένα, από τον Άλλο για Εμένα και από Εμένα για τον Άλλο.  Προσπαθήσαμε να γράψουμε μια ιστορία με αρχή, μέση και κανένα φινάλε. Να ακολουθείται από σκοτάδι και φως, από σιωπή και μουσική. Όμως, πάνω από όλα, θέλαμε να είναι μια ιστορία ψυχρή! Όπως ο θάνατος που μοιάζει να μιλάει για τη ζωή. Γιατί ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα στην κραυγή. Δυνατή κραυγή! Χωρίς να ζητά κανείς ελεημοσύνη.

trailer παράστασης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενα: Ομάδα Exodus

Δραματουργία: Αντιγόνη Μπάρμπα

Συντονίστρια Σκηνικής Δράσης: Αντιγόνη Μπάρμπα

Βοηθός Συντονισμού: Νίκος Παυλίδης

Σκηνικά-κοστούμια: Κατερίνα Βαφειάδη

DJ on stage: Χριστόφορος Αθανασιάδης

Φωτισμοί: Buba Gabedava

Φωτογραφία/Βίντεο: Buba Gabedava

Σχεδιασμός Αφίσας: Ηλίας Κοτόπουλος

Καλλιτεχνικοί Συνεργάτες: Μαρία Γρίβα, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Ελένη Παυλίδου

Μακιγιάζ/Κομμώσεις: Μαρία Μιχαηλίδου, Φανή Μόκα, Κωνσταντίνος Τσαλής

Performers: Αποστόλης, Αφροδίτη, Κάτια, Κώστας, Μαρία, Νίκος, Φωνές: Σωτηρία, Φίλιππος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 7 /8 / 9  Ιουνίου στις 21:30

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων παρακαλούμε να κάνετε τις κρατήσεις σας έγκαιρα.

τηλ. Κρατήσεων: 6906 98 38 30

Στην παράσταση ακούγονται κάποιες σκόρπιες λέξεις από την ποιητική συλλογή Ποστ της Ειρήνης Σουργιαδάκη και χωρία από το βιβλίο Γροθιά στο Στομάχι της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής μελών της κοινότητας ΑΡΓΩ (2005).

[True Story: η αληθινή ιστορία του Άμλετ Της Σελήνης]
Ετικέτες:        
Μετάβαση στο περιεχόμενο