Στις 13, 14 & 15 Νοεμβρίου, ο Λάμπρος Φιλίππου πρόκειται να υλοποιήσει σε συνεργασία με την Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα του ΠΕΘΕΑ “ΑΡΓΩ” και συγκεκριμένα με την ομάδα θεάτρου και την ομάδα κρουστών του Προγράμματος, εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο “Άσκηση: Reverse Dramaturgy – από τη σχέση, στην ατομικότητα” στους χώρους της Ανοικτής Θεραπευτικής Κοινότητας του Προγράμματος.

Θα προσεγγίσουμε το άτομο από τη σχέση και όχι τη σχέση από το άτομο (Reverse Dramaturgy). Οδηγός μας θα είναι ο ρυθμός, η μελωδία, η αρμονία. Μέσο μας θα είναι ο λόγος και όχημα η ομάδα. 
Θα περπατήσουμε μαζί μέχρι να γίνουμε ένα. Θα μιλήσουμε ταυτόχρονα μέχρι να γίνουμε η επιτομή του διαλόγου. Θα παίξουμε και θα τραγουδήσουμε ως τη στιγμή που η αρμονία στην ομάδα θα είναι ανάλογη με αυτή της φύσης.

Αυτή είναι μία ανοιχτή πρόσκληση επί ίσοις όροις, όπου η έκφραση είναι επιλογή και δύναμη και ένα βήμα πιο κοντά στην ελευθερία. Θα την αναζητήσουμε μέσα από τα μουσικά όργανα και τα κρουστά που θα κρατάμε στα χέρια μας, μέσα από τον λόγο και το τραγούδι που θα γίνουν οι απόλυτοι άξονες για επικοινωνία, και μέσα από σώματα ανοιχτά στο παιχνίδι και τη χαρά της ζωής.

Ο Λάμπρος Φιλίππου ζει και εργάζεται ως performer και δάσκαλος υποκριτικής και stage performance στο Los Angeles της Αμερικής. Tου αρέσει να συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, τη ζωή με την τέχνη, το παλιό με το καινούργιο, τη Δύση με την Ανατολή δημιουργώντας δυνατές εμπειρίες για το κοινό και τους μαθητές του. Ένας από τους βασικούς άξονες στην εργασία του επάνω στο performance είναι, πως οι θεατές είναι μέρος του performance όσο είναι μέρος και ο μουσικός ή ο performer. Δεν υπάρχουν παρατηρητές, παρά μονάχα συμμετέχοντες στην εμπειρία του performance. Επισημαίνει πως όλοι είμαστε μέρος της ιστορίας που λέγεται, και αφηγητές της.

Βίντεο από το σεμινάριο: 

Ο Λάμπρος Φιλίππου στο ΠΕΘΕΑ “ΑΡΓΩ”
Μετάβαση στο περιεχόμενο