Επίσκεψη ενημέρωσης στο Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ» πραγματοποίησε η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», με στόχο την ενημέρωσή της πάνω σε νέες μεθόδους και προγράμματα, αλλά και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων στο κοινό μέτωπο αγώνα της πρόληψης.

Στη συνάντηση (Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018) συζητήθηκαν προβληματισμοί που απασχολούν και τους δύο φορείς κι έχουν να κάνουν με την κινητοποίηση των εξαρτημένων, την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν στην κοινότητα στα χρόνια της χρήσης, την προσέγγιση και τη στήριξη των οικογενειών, καθώς και την καλύτερη διασύνδεση των υπηρεσιών στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων.

«Η επιδίωξη μιας καλής σχέσης συνεργασίας με το Πρόγραμμα ‘‘ΑΡΓΩ’’, όπως και με όλα τα προγράμματα απεξάρτησης που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα, αποτελεί κύριο μέλημά μας, καθώς η εξάρτηση χρειάζεται απέναντί της δεσμούς, επικοινωνία, συνεργασία, δημιουργικότητα. Στο πλαίσιο αυτό η επιστημονική ομάδα της ‘‘ΠΥΞΙΔΑΣ’’ φροντίζει να είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τις επιστημονικές ομάδες των υπηρεσιών απεξάρτησης, να ανταλλάσσει εμπειρίες, προβληματισμούς και οράματα», σημειώνει η αναπληρώτρια επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου πρόληψης Μαρία Κυριακίδου.

Στο κλείσιμο της συνάντησης ανανεώθηκε το ραντεβού για μια επόμενη συνάντηση στην «ΠΥΞΙΔΑ», αυτή τη φορά και για κοινές δράσεις μετά το καλοκαίρι.

Επίσκεψη στελεχών του Κέντρου Πρόληψη «ΠΥΞΙΔΑ»
Μετάβαση στο περιεχόμενο