Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, το ΠΕΘΕΑ “ΑΡΓΩ” διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

24/6/ 2022: Τουρνουά ποδοσφαίρου

Μετά από 2 χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, επιστρέφει το τουρνουά ποδοσφαίρου κατά των ναρκωτικών, που διοργανώνει η Αυτόνομη Θύρα 10 σε συνεργασία με το ΠΕΘΕΑ “ΑΡΓΩ”. Την Παρασκευή 24 Ιούνη στις17:00, στο γήπεδο Χορτατζήδων σας περιμένουμε όλους!


27/6/2022: Παρουσίαση του βιβλίου “Αναζητώντας μια σύγχρονη πρόταση για την απεξάρτηση”: Το παράδειγμα του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΑΡΓΩ”

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου “Αναζητώντας μια Σύγχρονη Πρόταση για την Απεξάρτηση. Το παράδειγμα του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΑΡΓΩ”, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 8μμ, στο χώρο του φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 2 (είσοδος από την κεντρική είσοδο του ΚΘΒΕ).

Το βιβλίο “Αναζητώντας μια Σύγχρονη Πρόταση για την Απεξάρτηση. Το παράδειγμα του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΑΡΓΩ” αποτελεί το πόνημα της διαρκούς και επίπονης αναζήτησης των εργαζομένων του Προγράμματος ΑΡΓΩ για την ενδελεχή και συστηματική μελέτη και κατανόηση του φαινομένου της εξάρτησης και του λειτουργήματος της απεξάρτησης. Στόχος αυτής της μακράς αναζήτησης των εργαζομένων του ΑΡΓΩ, η παροχή σύγχρονων, ποιοτικών, ολοκληρωμένων και αποτελεσματικών υπηρεσιών στο διαρκώς μεταβαλλόμενο πεδίο της απεξάρτησης από εξαρτητικές ουσίες και συμπεριφορές, προς όφελος των ανθρώπων που λαμβάνουν αυτές τις υπηρεσίες.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν :

Στέλιος Γκιουζέπας, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος, Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΑΡΓΩ 

Δημήτρης Κωτσάκης, Πανεπιστημιακός

Φαίδωνας Καλοτεράκης, Υπεύθυνος Προγράμματος ΚΕΘΕΑ “ΙΘΑΚΗ”, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων, Επιστημονικός Συνεργάτης του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODOC), Πρόεδρος των Κέντρων Πρόληψης του Δήμου Θεσσαλονίκης ΣΕΙΡΙΟΣ

Σωτήρης Λαϊνάς, Ψυχολόγος, Δρ. Ψυχολογίας, Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας ΑΠΘ

Κωνσταντίνος Γκιουζέπας, Ψυχίατρος – Υπεύθυνος Μ.Ο.ΘΕ. ΟΚΑΝΑ – ΓΝΘ ‘Άγιος Παύλος”  

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 2022
Μετάβαση στο περιεχόμενο