Αρχική Ιδέα / Σκηνοθεσία / Συντονισμός: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Μιχαήλ. Με τη συμβολή του εικαστικού Χρήστου Κυριαζίδη και της ψυχολόγου Αναστασίας Κουλιακιώτη.

Το ΕΠΑΦΗ/30 είναι η πρωτοβουλία τεσσάρων νέων ανθρώπων να δημιουργήσουν μία ομάδα από νέους εθελοντές από την πόλη της Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συμμετοχή τους στη δημιουργία και την παρουσίαση ενός δημόσιου δρώμενου με θέμα την ανθρώπινη επαφή στα πλαίσια του Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Για το σκοπό αυτό θελήσαμε να συστήσουμε μία ομάδα εθελοντών που να αντιπροσωπεύει ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα της πόλης συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που έχουν βιώσει ή βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό. Έτσι απευθυνθήκαμε μεταξύ άλλων και σε φορείς όπως οι: Άρσις, Αργώ, Σχολή Τυφλών, Σχολή Κωφών, Στέκι Μεταναστών, Homophonia, Αναπηρία Σήμερα κ.α. Η ομάδα δημιουργήθηκε από εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και που αντιπροσωπεύουν διάφορες κοινωνικές ταυτότητες.

Μέσα σε οκτώ τρίωρες συναντήσεις και μέσα από το θεατρικό παιχνίδι εστιάσαμε στην επικοινωνία, την επαφή και τη συνεργασία, ώστε αφήνοντας πίσω τα στερεότυπα να αναδείξουμε την δημιουργική συνύπαρξή και να γεφυρώσουμε τη διαφορά. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας θα παρουσιαστεί σε ένα ανοιχτό δημόσιο δρώμενο που θα λάβει χώρα σε ένα κομβικό σημείο της πόλης στη Νέα Παραλία, στην Πλατφόρμα με την ημισέληνο (στο ύψος του Μακεδονία Παλλάς), στις 10 και 11 Μαΐου 2014, ώρα 5:00μ.μ.

Συμμετέχει η ομάδα κρουστών του Π.Ε.Θ.Ε.Α ΑΡΓΩ

 


Δράση “Επαφή/30”
Μετάβαση στο περιεχόμενο