Ενημερωτικό δελτίο από τη ΜΚΟ PRAKSIS:

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS με την ευγενική χορηγία του MAC AIDS Fund, λειτουργεί φέτος το Πρόγραμμα «PRAKSIS SUPPORT», το οποίο έχει ως σκοπό να προσφέρει σε ανθρώπους που ζουν με HIV τις εξής υπηρεσίες:

  • Κοινωνική στήριξη
  • Ψυχολογική στήριξη
  • Νομική συμβουλευτική
  • Εργασιακή συμβουλευτική
  • Ιατρική στήριξη

Στο τέλος της περασμένης χρονιάς, με βάση τα επίσημα στοιχεία, οι οροθετικοί στην Ελλάδα ξεπερνούν τους 11.000, γεγονός που καθιστά την οροθετικότητα μια καθημερινότητα για μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας. Αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία, το φόβο, το ρατσισμό τη συχνή καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, οι άνθρωποι που ζουν με τον HIV έχουν άμεση ανάγκη από άτομα, οργανώσεις και υπηρεσίες που να συνεπικουρούν στην αντιμετώπιση των πολύπλευρων και πολύπλοκων προβλημάτων τους.

 

Στο πρόγραμμα η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS, συμμετέχει με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, το οποίο αναλαμβάνει την υποστήριξη των ατόμων αυτών, ακούγοντας τις ανάγκες και τα αιτήματά τους, σε συνεργασία πάντα με το δίκτυο των φορέων και των υπηρεσιών που διαθέτει η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που θα αφορούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 

Το πρόγραμμα λειτουργεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ειδική Τηλεφωνική Γραμμή Ενημέρωσης για HIV, Ηπατίτιδα Β , C 800 11 11 600 , καθώς και στα Πολυϊατρεία της PRAKSIS:

  • Αθήνα: Παιωνίου 5 και Αχαρνών, τηλ.: 210 8213704
  • Θεσσαλονίκη: Αρκαδιουπόλεως 2 και Αγ.Δημητρίου, τηλ: 2310 556145

(Ώρες λειτουργίας Πολυιατρείων Δευτέρα- Πέμπτη 9.00-17.00, Παρασκευή 9.00-15.00)

 

Υπεύθυνη Προγράμματος: Μπαμπλέκη Αλεξία, Κοινωνική Λειτουργός, τηλ. 210 8213704,

e-mail: a.bableki@praksis.gr

Στοιχεία επικοινωνίας για τη Θεσσαλονίκη: Δημοπούλου Ελένη, Ψυχολόγος, τηλ. 2310 550223,

e-mail: ek.dimopo@gmail.com

 

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε μορφή pdf εδώ.

Στήριξη σε ασθενείς HIV από την Praxis
Μετάβαση στο περιεχόμενο