Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Δ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», ΑΠΘ, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο:  «Αντιμετώπιση Ανισοτήτων στην Υγεία 2019: Ηπατίτιδα και Χρήση Ναρκωτικών στην Βόρεια Ελλάδα».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου, στις 09:00, στο ξενοδοχείο Porto Palace Hotel Conference Center (26ης Οκτωβρίου 65), με τη συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας, των οργανισμών απεξάρτησης, υποκατάστασης και μείωσης βλάβης και της κοινωνίας των πολιτών.

Σκοπός της ημερίδας είναι η σφαιρική προσέγγιση της Ηπατίτιδας C και της χρήσης ναρκωτικών στη Βόρεια Ελλάδα, η αξιολόγηση της προόδου διασύνδεσης των χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών με το σύστημα υγείας, καθώς και η ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Η θεματολογία της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Διάλεξη:

Εξελίξεις στη θεραπεία και την αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C

Ενότητες:

  1. Αντιμετωπίζοντας τις ανισότητες στο χώρο της υγείας: Αύξηση της πρόσβασης των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών (ΧΕΝ) στην θεραπεία της Ηπατίτιδας C
  2. Η εμπειρία από τη θεραπεία της χρόνιας Ηπατίτιδας C σε ΧΕΝ στη Βόρεια Ελλάδα
  3. Πρόληψη και θεραπεία της Ηπατίτιδας C σε ΧΕΝ στη Βόρεια Ελλάδα
  4. Μείωση της Βλάβης και παρεμβάσεις σε σωφρονιστικά καταστήματα

Την αναλυτική ατζέντα της ημερίδας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σημειώνεται ότι η ημερίδα είναι ανοιχτή προς παρακολούθηση για όλους τους ενδιαφερόμενους!

Ημερίδα: Ηπατίτιδα C και χρήση ναρκωτικών στη Βόρεια Ελλάδα
Μετάβαση στο περιεχόμενο