Η ομάδα μαύρου θεάτρου “Άσπροι Γλάροι” του ΠΕΘΕΑ ΑΡΓΩ συμμετέχει και φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς, στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ! Η παράσταση της ομάδας θα δοθεί το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:15.


Πληροφορίες:

4η Συνάντηση των νέων Ελλήνων Κουκλοπαικτών

Οι στόχοι είναι:

 

1.να προωθήσετε το νέο ελληνικό κουκλοθέατρο και τους νέους Κουκλοπαικτεις.
2.να δοθεί η ευκαιρία στους νέους καλλιτέχνες να βρεθούν μεταξύ τους για: Φιλική και επαγγελματική γνωριμία, για θερμοκήπια νέων κοινών ιδεών, παραγωγών και συνεργασιών μεταξύ τους, για Επαγγελματική ανταλλαγή τεχνικών και καλλιτεχνικών ζητημάτων.
3.να αποκτήσουν γνωριμίες και εμπειρίες στο διεθνές επίπεδο, γνωρίζοντας και ανταλλάσσοντας με άλλους ξένους καλλιτέχνες
4.να έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με ειδικούς, τα δυνατά και αδύνατα χαρακτηριστικά των παραστάσεων τους.
5.να έχουν την ευκαιρία της βελτίωσης μέσα από της προτάσεις και της κατευθυνόμενης επιμόρφωσης από τους ιδικούς που θα τους παρακολουθήσουν στην συνάντηση.
6.να τους δοθεί η ευκαιρία να ταξιδεύουν, μετά από επιλογή και πρόσκληση του φεστιβάλ του Κιλκίς σε επιλεγμένα φεστιβάλ του εξωτερικού.
Το περιεχόμενο της πρόσκλησης είναι:
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας του Κιλκίς σε συνεργασία με το Ελληνικό παράρτημα της UNIMA προσκαλούν, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, όλους τους νέους/νέες Έλληνες κουκλοπαίκτες να συμμετέχουν στην 4η Ελληνική Συνάντηση Νέων Κουκλοπαικτών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012, κατά τη διάρκεια της 14ης οργάνωσης του Φεστιβάλ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κουκλοπαίκτες, όχι όμως οι επαγγελματικοί θίασοι. Μέλη των θιάσων αυτών είναι όμως αποδεκτά.
Οι προτάσεις (παραστάσεις) των καλλιτεχνών που θα εκτιμηθούν από την οργάνωση του Φεστιβάλ, πρέπει να είναι έτοιμες και ολοκληρωμένες και να μην έχουν παρουσιασθεί με επαγγελματικό χαρακτήρα, στο κοινό πριν από την συμμετοχή στη συνάντηση. Οι προτάσεις μπορούν να είναι ατομικές ή ομαδικές.
Οι επιτροπή των κριτών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου θα πραγματοποιήσει μια πρώτη επιλογή των προτάσεων, αξιολογώντας το υλικό που στάλθηκε μαζί με την δήλωση συμμετοχής. Η επιλογή αυτή, θα αποτελέσει το πρόγραμμα εμφανίσεων στους επιλεγμένους θεατρικούς χώρους για το διαγωνιστικό πρόγραμμα.
Τις επιλεγμένες προτάσεις που θα συμμετάσχουν, θα αξιολογήσει μια διεθνής ομάδα Κριτών προερχόμενη από το χώρο της τέχνης του κουκλοθέατρου.
Μετά την αξιολόγηση τους, θα επιλεχθούν δυο από το σύνολο των προτάσεων και θα τους προσφέρουμε μια Συμμετοχή σε φεστιβάλ κουκλοθεάτρου στο εξωτερικό σε αδελφοποιημένου φεστιβάλ.
Μια από της δραστηριότητες της συνάντησης θα είναι και “Ο Θεατής-Κριτής”. Θα πραγματοποιείται μετά από κάθε παράσταση (αν φυσικά το επιλέξει ο καλλιτέχνης) και θα είναι ένας κριτικός διάλογος μεταξύ θεατών και των κουκλοπαικτών με στόχο να βοηθηθεί ο κουκλοπαίκτης από την άποψη του θεατή. Αυτή την επιτροπή θα αποτελείται από επιλεγμένα άτομα του καλλιτεχνικού χώρου του κουκλοθέατρου. Η επιτροπή που προτείνεται φέτος, αποτελείται από :

1.Rene Baker, Καθηγήτρια και κουκλοπαιχτρια. Μεγάλη Βρετανία
2.Στάθης Μαρκοπουλος, Πρόεδρος της UNIMA HELLAS.
3.Ivan Roykov. Artistic director of International Puppet Festival of Sofia. Βουλγαρία
4.Koldo Vio,.Drama in Education. Ισπανία
5.Concha de la Casa. Διευθύντρια “International Puppet festival of Bilbao”, Ισπανία
6.Damiet van Dalsum International Puppettheatre festival Dordrecht – Ολλανδία
7.Kim Kang – Sik. Director of “Gyeonggi Suwon Puppet festival” στο Suwon Κορέα
8.Geogina Castro Kustner. director of International Puppet festival : “Imagini dal Interno” Pinerollo Ιταλία
9.Lucile Bodson. Διευθύντρια της Διεθνές σχολή κουκλοθεατρου στο Charleville Messieur. Γαλλία
10.Krystyna Meissner. Director of Dialog – Wroclaw International Theatre Festival. Πολωνία
11.Anna Ivanova. International Puppet Festival of Turku, Φινλανδία
Η Damiet van Dalsum, από το International Puppettheatre festival Dordrecht της Ολλανδίας, θα επιλέγει 20 άτομα από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες για να τους προτείνει ένα σεμινάριο 12 ωρών που θα λάβει μέρος στις 1η και 2 Οκτωβρίου.
Ο Στάθης Μαρκόπουλος, ο Ivan Roykov, η Concha de la Casa, η Rene Baker και η Lucile Bodson, θα πραγματοποιήσουν δίωρα μαθήματα για όλους τους συμμετέχοντες.

Περισσότερα στο http://www.kilkis-festival.gr/

Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς 2012
Μετάβαση στο περιεχόμενο