Ομάδα EXODUS

Το 2018 δημιουργήθηκε η θεατρική ομάδα Συνόλου EXODUS του ΠΕΘΕΑ “ΑΡΓΩ”. Αποτελείται από ένα μικρό αριθμό ανθρώπων – μελών, εθελοντών και προσωπικού του προγράμματος – οι οποίοι πειραματίζονται μέσω του θεάτρου πάνω σε θεατρικά κείμενα και σε ρόλους, μέσα από την εξερεύνηση της ψυχής και του σώματος. Μέσα από την διαδικασία του παιχνιδιού και του αυτοσχεδιασμού, τα μέλη της ομάδας προσπαθούν να ανακαλύψουν την δυνατότητα να ελέγχουν και να χρησιμοποιούν, ο καθένας τους ξεχωριστά, το σώμα τους στο μεγαλύτερο επιθυμητό εύρος του. Εξερευνούν το σώμα τους και διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες. Τελικά ανεβαίνουν στην σκηνή, χωρίς την προσδοκία ενός ολοκληρωμένου αποτελέσματος, κάτι το οποίο τους παρέχει την δυνατότητα να αναγνωρίσουν το δυναμικό τους, μετατρέποντας την αδυναμία τους σε δύναμη. Η Τέχνη του Τώρα τους αναδεικνύει τον τρόπο που σχετίζονται και επικοινωνούν, δίνοντας τους την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τις προσωπικές τους διαμάχες. Τελικά αυτό που μαθαίνει κανείς μέσα από την τέχνη του θεάτρου είναι πως: «η παρουσία του Άλλου είναι ζωτικής σημασίας σε οτιδήποτε θέλει κανείς να πετύχει για τον εαυτό του».

Τρέιλερ της Θεατρικής Περφόρμανς “Getaway: Mind Trip”, που παρουσιάστηκε από την ομάδα EXODUS τον Ιούνιο του 2018, στο φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Τρέιλερ της Θεατρικής Περφόρμανς True Story: “Η αληθινή ιστορία του Άμλετ της Σελήνης”, που παρουσιάστηκε από την ομάδα EXODUS τον Ιούνιο του 2019, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

Στο παρελθόν η ομάδα έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης” του δήμου Παύλου Μελά, στο φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών και Οικολογίας και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Επίσης, στο πλαίσιο της θεατρικής ομάδας δημιουργήθηκε η ταινία μικρού μήκους του Αλέξανδρου Πανταζούδη “schoolheating.gr”, στην οποία συμμετέχουν μέλη, προσωπικό κι εθελοντές του προγράμματος “ΑΡΓΩ”.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εθελοντές ηθοποιούς και σκηνοθέτες, που συνέβαλαν κατά καιρούς στην ομάδα:

Ελένη Δημοπούλου-Στάθης Μαυρόπουλος-Αλέξανδρος Πανταζούδης-Αντιγόνη Μπάρμπα

Μετάβαση στο περιεχόμενο